در انتظار ذوالبر
 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند





پيوندهای روزانه
طراح قالب

نکاتی در باب ماه رجب

دعای پیامبر (ص) در ماه رجب
چون رسول خدا(ص) نظرش به هلال رجب مى‏افتاد می‌فرمودند: خدایا ماه رجب و شعبان را بر ماه مبارک گردان و ما را به ماه مبارک رمضان رسانده و بر گرفتن روزه و عبادت و بر حفظ زبان و پوشیدن چشم از نامحرمان یارى فرما و بهره ما را از آن ماه تنها گرسنگى و تشنگى قرار نده.(سنن‌النبی، ج1، ص363)

 

رجبیون کجایند؟
حضرت امام صادق(ع) فرموده است: روز رستاخیز سروشى از درون عرش ندا مى‏دهد رجبى‏ها کجایند؟ گروهى برمى‏خیزند که چهره‏شان براى مردم محشر مى‏درخشد، بر سرشان تاج پادشاهى آکنده از مروارید و یاقوت است. همراه هر یک از ایشان هزار فرشته از سوى راست و هزار فرشته از سوى چپ ایستاده‏اند و به او مى‏گویند اى بنده خدا! کرامت خداى بر تو گوارا باد! از عرش هم ندا مى‏آید که اى بندگان من! سوگند به عزت و جلال خودم جایگاه شما را گرامى و عطاى شما را جزیل قرار مى‏دهم و غرفه‏هایى از بهشت به شما ارزانى مى‏دارم که از زیر آن جوى‏ها جارى است و جاودانه در آن خواهید بود و پاداش عمل‏کنندگان چه نیکوست، شما براى من در ماهى، روزه‏ی مستحبى گرفتید که حرمت آن ماه را بزرگ و حق آن را واجب کرده‏ام. اى فرشتگان من! اى بندگان و کنیزکان مرا به بهشت درآورید. امام صادق اضافه فرموده که این پاداش کسى است که چیزى از ماه رجب را روزه بگیرد، هر چند یک روز از دهه اول یا دوم یا آخر آن باشد. (روضة‌الواعظین، ج2، ص402)

 

فاصله دوزخ از روزه‌‌دار رجب
امام کاظم(ع) فرمود: رجب ماه بزرگى است که خداوند در آن ماه پاداش‏ها را دو چندان کند و گناهان را پاک سازد. هر که یک روز از ماه رجب را روزه بدارد، دوزخ به اندازه مسافت صد سال از او دورى گزیند و هر که سه روز از ماه رجب را روزه بدارد بهشت بر او واجب آید. (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 54 )

 

در حکایتی دل نشین از پیامبر گرامی اسلام از زبان شخصی به نام ثوبان این چنین آمده است که:

با رسول خدا(ص) در قبرستان بودیم. حضرت ایستاد و گذشت و دوباره ایستاد. عرض کردم: یا رسول الله، چرا این گونه رفتار می کنید؟ پس آن حضرت گریه شدیدی کرد، ما هم گریه کردیم. آن گاه فرمود: ای ثوبان، صدای ناله اهل عذاب را شنیدم. بر آنها رحم کردم، دعا کردم و خداوند عذاب آنها را تخفیف داد. سپس فرمود: ای ثوبان! اگر کسانی از اهل این قبرستان، که در عذابند، یک روز از ماه رجب را روزه گرفته بودند و یک شب را تا صبح قیام می کردند و به عبادت می پرداختند، در قبرها معذب نمی شدند. (مجلسی، بحارالانوار، ج97، ص26)

 

از حضرت امیرمؤمنان علی(ع) نقل است که:

هر کس در ماه رجب صدقه بدهد، خداوند روز قیامت در بهشت او را به ثوابی گرامی می دارد که هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و به خاطر بشری خطور نکرده است. (مجلسی، بحارالانوار، ج97، ص26)

 

پیامبر گرامی اسلام فرمودند :
هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد و چهار رکعت نماز بخواند و در رکعت اول بعد از حمد یکصد مرتبه "آیه الکرسی" بخواند و در رکعت دوم بعد از حمد دویست مرتبه سوره "توحید" را بخواند پیش از مرگش یا جایگاه خود را در بهشت میبیند یا به او نشان می دهند. (وسائل الشیعه,8 ,96 )
پیامبر گرامی اسلام فرمودند :
رجب ماه استغفار امت من است.در این ماه زیاد استغفار کنید که خداوند آمرزنده و مهربان است. (وسائل الشیعه,10 و 511 )

پیامبر گرامی اسلام فرمودند :
هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد بهشت بر او واجب می شود)   .اقبال الاعمال,634)

پیامبر گرامی اسلام فرمودند :
ماه رجب ماه بزرگی است,ثواب کارهای نیک در آن دو برابر می شود و هر کس یک روز از آن روزه بگیرد,مثل کسی است که یک سال را روزه گرفته است. (فضائل شهر رجب,498)

 


برچسب‌ها: نکاتی در باب ماه رجب,
[ سه شنبه 9 خرداد 1391 ] [ 14:38 ] [ یاران ذوالبر ]

پست ثابت  

   بشتاب كه مهدي فاطمه در انتظار توست


برچسب‌ها: بشتاب كه مهدي فاطمه در انتظار توست,
[ سه شنبه 9 خرداد 1391 ] [ 11:18 ] [ یاران ذوالبر ]

اين روز نيز اعمالى دارد:
روزه گرفتن;
در روايتى از امام رضا(عليه السلام) پاداشهاى مهمّى براى روزه اوّل ماه رجب ذكر شده است.(1)
در روايتى ديگر،امام باقر(عليه السلام) روز اوّل ماه رجب را، روز سوار شدن حضرت نوح بر كشتى بيان كرده و فرمود: «هنگامى كه نوح در اين روز، سوار كشتى شد، به همه كسانى كه با او بودند دستور داد روزه بگيرند; و هر كس اين روز را روزه بگيرد، آتش دوزخ به فاصله يك سال راه، از او دور گردد».(2)
غسل كردن.
(3)
زيارت امام حسين(عليه السلام)
; «شيخ طوسى» روايتى را از امام صادق(عليه السلام) نقل كرده است كه آن حضرت فرمود: «هر كس امام حسين(عليه السلام) را در روز اوّل ماه رجب زيارت كند، به يقين خداوند او را مى آمرزد».(4)
4ـ خواندن
نماز حضرت سلمان; اين نماز را كه رسول گرامى اسلام(صلى الله عليه وآله) به وى آموخت، به اين نحو است: ده ركعت نماز بجا مى آورى (هر دو ركعت به يك سلام) و در هر ركعت، يك مرتبه «حمد»، سه مرتبه «توحيد» و سه مرتبه «قل يا ايّها الكافرون»
را مى خوانى و بعد از سلامِ نماز، دستها را بلند مى كنى و مى گويى:
لا إلهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، يُحْيى وَيُميتُ، حَىٌّ لايَمُوتُ، وَهُوَ بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَهُوَ عَلى كُلِّ شَىْء قَديرٌ، اَللّـهُمَّ لا مانِعَ لِما اَعْطَيْتَ، وَلا مُعْطِىَ لِما مَنَعْتَ، وَلا يَنْفَـعُ ذَاالْجَـدِّ مِنْـكَ الْجَـدُّ.

معبودى نيست جز خداى يگانه كه شريك ندارد فرمانروايى از آن اوست و ستايش مخصوص اوست زنده مى كند و مى ميراندو اوست زنده اى كه هرگز نميرد هر چه خير است بدست او است و او بر هر چيزى تواناست. خدايا جلوگيرى نيست از آنچه تو عطا كنى و عطابخشى نيست براى آن كس كه تو منعش كنى و كوشش شخص كوشا او را از تو بى نياز نكند.
آنگاه دست ها را بر روى صورت خود مى كشى.(5)
در روز نيمه ماه نيز
ده ركعت نماز به همين نحو انجام مى دهى و پس از هر دو ركعت، آن دعا را مى خوانى ولى پس از جمله «وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَىْء قَدير» اين جملات را اضافه مى كنى:
اِ
لهاً واحِداً اَحَداً فَرْداً صَمَداً، لَمْ يَتَّخِذْ صاحِبَةً وَلا وَلَداً.

آن معبود يگانه يكتاى فرد بى نيازى كه نگرفته است همدم و نه فرزندى.
آنگاه دستها را به صورت مى كشى.(6)
و در روز آخر ماه رجب نيز،
ده ركعت نماز را به همان نحو، انجام مى دهى و پس از سلام نماز، آن دعا را مى خوانى، ولى پس از جمله «وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَىْء قَدير» مى گويى:
وَ صَلَّى اللهُ عَلى مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ، وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظيمِ.

و درود خدا بر محمّد و آل پاكيزه اش باد و جنبش و نيرويى نيست جز به خداى بلند مرتبه و بزرگ.
آنگاه دست ها را بر صورت خود مى كشى و حاجتت را مى طلبى كه به اجابت مى رسد.(7)
پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) به سلمان فرمود: «هر مرد و زن مؤمنى كه اين سى ركعت نماز را بجا آورد، خداوند گناهانش را بيامرزد و پاداش كسى كه تمام آن ماه را روزه گرفته، به وى عنايت كند و از آتش دوزخ نجات دهد، و اين به منزله ورقه عبور از صراط است».
سلمان مى گويد: «پس از شنيدن اين حديث از رسول خدا(صلى الله عليه وآله) با حالت گريه به سجده افتادم و شكر الهى را بجا آوردم».(8)
5ـ نماز ديگرى از حضرت سلمان(رحمه الله)، اين نماز نيز
ده ركعت است (هر دو ركعت به يك سلام) كه در روز اوّل ماه رجب خوانده مى شود: در هر ركعت يك مرتبه «حمد» و سه مرتبه «توحيد».
رسول گرامى اسلام(صلى الله عليه وآله) درباره پاداش اين نماز به سلمان نكته هايى را فرمود، از جمله، بخشش گناهان، محفوظ ماندن از وحشت قبر و عذاب روز قيامت و دور ماندن از برخى ازبيمارى ها.(9)
 
1. اقبال، صفحه 634.
2. اقبال، صفحه 635، و مصباح المتهجّد، صفحه 797.
3. اقبال، صفحه 628.
4. مصباح المتهجّد، صفحه 801.
5. اقبال، صفحه 637.
6. همان مدرك، صفحه 657.
7. همان مدرك، صفحه 682.
8. همان مدرك، صفحه 637 و 682.
9. اقبال، صفحه 637.
منبع: انجمن گفتگوی دینی


برچسب‌ها: روز اوّل ماه,
[ سه شنبه 2 خرداد 1391 ] [ 20:17 ] [ یاران ذوالبر ]
.: Weblog Themes By Salehon.ir :.
درباره وبلاگ

عمریست که از حضور او جا ماندیم در غربت سرد خویش تنها ماندیم او منتظرست که ما برگردیم ماییم که در غیبت کبری ماندیم. اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه والمستشهدین بین یدیه.
آرشيو مطالب
خرداد 1394
ارديبهشت 1394 فروردين 1394 آبان 1393 مهر 1393 شهريور 1393 مرداد 1393 تير 1393 خرداد 1393 ارديبهشت 1393 فروردين 1393 اسفند 1392 بهمن 1392 دی 1392 آبان 1392 مهر 1392 شهريور 1392 مرداد 1392 تير 1392 خرداد 1392 ارديبهشت 1392 فروردين 1392 اسفند 1391 بهمن 1391 دی 1391 آذر 1391 آبان 1391 مهر 1391 شهريور 1391 مرداد 1391 تير 1391 خرداد 1391 ارديبهشت 1391 فروردين 1391 اسفند 1390 بهمن 1390 دی 1390
حمایت می کنیم

جهت دریافت برنامه های رادیو افسران کلیک کنید

امکانات وب

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 59
بازدید دیروز : 34
بازدید هفته : 93
بازدید ماه : 749
بازدید کل : 49069
تعداد مطالب : 386
تعداد نظرات : 317
تعداد آنلاین : 1

Alternative content