در انتظار ذوالبر
 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند





پيوندهای روزانه
طراح قالب

سه ـ تن درستی

اسلام برای تن درستی و سلامت جسمی، ارزش فوق العاده قائل است و نسبت به رعایت بهداشت جسمی توجه و تأکید فراوان دارد. روزه که امروزه به عنوان یکی از عوامل مهم تن درستی، توجه مجامع پزشکی جهان را به خود معطوف داشته است، نتیجه همان رهنمود معروف رسول خدا صلی الله علیه و آله است که فرموده اند: «صُومُوا تَصِحُّوا». (بقره: ۱۵۳)

برنامه معین و مشخص سالیانه ای که اسلام به عنوان روزه داری برای پیروان خود قرار داده، برنامه ای کاملاً منظم و اصولی است که از جهات مختلف برای تأمین سلامتی انسان مفید است.


موضوعات مرتبط: در باب رمضان، ،
برچسب‌ها: تاثیرات فردی و اجتماعی روزه,
[ جمعه 13 تير 1393 ] [ 11:19 ] [ یاران ذوالبر ]

شرح دعای توسط ایت الله مجتهدی تهرانی به همراه فایل صوتی ایشان در ادامه مطلب امده است


موضوعات مرتبط: در باب رمضان، ،
برچسب‌ها: دعای هر روز ماه رمضان,
ادامه مطلب
[ جمعه 13 تير 1393 ] [ 10:53 ] [ یاران ذوالبر ]

از «شهید» سخن گفتن در هر زمان و مکان، گفتار هنر خاص خود را می طلبد و از شهید هر چه سخن گفته شود، آنچه که قدر و منزلت اوست، بیان نخواهد شد، چه آن که «شهید شمع تاریخ است » و چراغی که فرا روی دروازه تاریخ قرار گیرد و راه «تاریخ » را روشن نگاه دارد، چراغی است بس بی بدیل که سخن گفتن از آن در هر زمان و مکانی هموراه تازه و نو می نماید.

روز جمعه پنجمین روز از ماه مبارک رمضان سال 1416 ه (6 بهمن 1374) خبر رسید که پیکر برادر شهید یکی از دوستان پس از حدود سیزده سال، که جهت دفاع از حریم کیان اسلام و جامعه اسلامی در جبهه های حق علیه باطل رهسپار دیار دوست شده بود، به زادگاهش رجعت نموده است.

دوستان خوابگاه تصمیم گرفتند جهت عرض تبریک و تسلیت و شرکت در سوگ آن کبوتر سبک بال پرکشیده، به دیدار پدر شهید که در شهر «رزن » همدان سکونت داشت، رفته و عرض ادب نمایند.

عصر دل انگیزی که روز قبلش برف زیبایی سطح زمین را سفیدپوش کرده بود و آفتاب عصر گاهی زمستان تشعشع نور دل انگیزش را بر دانه های برف می تابانید، اتوبوس از قم حرکت نمود.

سوز سرمای سخت زمستان به وضوح حس می شد ولی ذوق و شوق دیدار با خانواده عزیزی که بالاترین هستی اش را جهت دفاع از مرز و بوم و دین و آیین، در طبق اخلاص گذاشته و تقدیم بارگاه حضرت دوست نموده بود، اثر سوز سرمای زمستان را خنثی می کرد.

هنگام اذان مغرب به منزل پدر شهید رسیدیم. پس از ادای فریضه مغرب و عشا و عرض ارادت و ادب، از پدر شهید که در کنارم نشسته بود پرسیدم: پدر جان! دوست داریم قدری از پسر شهیدت برای ما تعریف کنی.

مرد، سیمایی سرخ روی داشت. انگار روی سرخ او از سرفرازی بود که به واسطه شهادت پسرش، خداوند نصیبش کرده بود.

: «می دانید! قصه پسرم یکی از عجایب روزگار است »

این جمله حس کنجکاوی و ذوق شنیدن ما را برانگیخت، «پدر جان منظورت از عجایب روزگار یعنی چه؟! چگونه زندگی پسر شما از عجایب روز بود؟!»

: «حدود سی سال پیش در سال 1344 در ماه مبارک رمضان در ایام میلاد حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام به دنیا آمد و چون اسم برادرش «حسن رضا» بود نام او را «حسین رضا» گذاشتیم. از آنجایی که نام خانوادگی بنده «رمضانی » است، بالطبع اسم و شهرت ایشان شد «حسین رضا رمضانی ». این راهم بدانید که اسم بنده «رمضان » است. «حسین رضا» سیزده ساله بود که انقلاب اسلامی پیروز شد. با شروع جنگ تحمیلی، با این که سن کمی داشت ولی عازم جبهه شد. سرانجام در ماه مبارک «رمضان » سال 1361 در منطقه عملیاتی رمضان مفقودالاثر شد. و امروز که 13 سال از تاریخ مفقودالاثریش می گذرد، پیکرش هم پس از این همه مدت در ماه «رمضان » به زادگاهش بازگشته است!!»

وقتی صحبت های پدر شهید تمام شد در دفتر یادداشت خود نوشتم: امروز با خانواده شهیدی ملاقات کردیم که غرق در رمضان بود:

نام: حسین رضا

نام خانوادگی: رمضانی

نام پدر: رمضان

تاریخ تولد: رمضان 1344

تاریخ شهادت: رمضان 1361

محل شهادت: منطقه عملیاتی رمضان، عملیات رمضان

رجعت: رمضان 1374

و با خودم زمزمه می کردم:

با صبا در چمن لاله سحر می گفتم

که شهیدان که اند این همه خونین کفنان

گفت حافظ من و تو محرم این راز نه ایم

از می لعل حکایت کن و شیرین دهنان

 

پدید آورنده : علی صحرایی ، صفحه 73

برگفته از سایت http://www.hawzah.net


موضوعات مرتبط: در باب رمضان، ،
برچسب‌ها: داستان های از روزه,
[ پنج شنبه 12 تير 1393 ] [ 16:29 ] [ یاران ذوالبر ]

شرح فرازهای دعا


مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی شرحی بر فرازهای دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان دارد که در ادامه مطلب به همراه دانلود فایل صوتی امده است.


موضوعات مرتبط: در باب رمضان، ،
برچسب‌ها: دعای هر روز ماه رمضان,
ادامه مطلب
[ پنج شنبه 12 تير 1393 ] [ 12:39 ] [ یاران ذوالبر ]

از براى روزه سه درجه است:

اول: «روزه عوام‏» ، و آن عبارت است از اينكه: در روزها شكم و فرج خود را ازمقتضاى شهوات آنها محافظت نمايى.و اين نوع روزه، فايده نمى‏بخشد مگر مجرداستخلاص از عذاب را.

دوم: «روزه خواص‏» ، و آن عبارت است از: آنچه مذكور شد به زيادتى محافظت‏چشم و گوش و زبان و دست و پا و ساير جوارح و اعضا از معاصى و گناهان.و بر اين‏روزه مترتب مى‏گردد آنچه از براى روزه‏دار وعده داده شده است از ثوابهاى بى‏پايان.

سوم: «روزه خواص خواص‏» ، و آن عبارت است از: آنچه مذكور شد با محافظت‏دل از اشتغال به افكار دنيويه و اخلاق رذيله و نگاهداشتن آن از غير ياد خدا بالكليه.وافطار اين روزه‏ها به ياد غير خدا و روز قيامت‏بودن است و حاصل اين روزه، روگردانيدن از غير خداست، چنانكه فرمود:

«قل الله ثم ذرهم‏».. انعام، آيه 91

يعنى: «بگو خدا و هر چه‏غير اوست واگذار» . (2)

و اين روزه انبيا و صديقين و مقربين است.و ثمره اين روزه، فوز به مشاهده جمال‏لقاى الهى است.و رسيدن به چيزى كه هيچ چشمى نديده و هيچ گوشى نشنيده و به‏خاطر احدى خطور نكرده.

بدان كه: مقتضاى اخبار متواتره و تصريح جمعى از علماى طايفه شيعه است‏كه: هرگاه كسى خالص از براى خدا، ماه رمضان را روزه بدارد و در آن ماه، باطن را ازاخلاق ذميمه پاك سازد، و اعضاى ظاهره خود را از معاصى نگاهدارد، و از حرام درخوراك و پوشاك و مسكن اجتناب نمايد، و بجز حلال، غذايى نخورد، و در خوردن‏حلال هم افراط نكند، بلكه به نحوى باشد كه: در هر وقت روز و شب الم گرسنگى رابيابد و فى الجمله مواظبت نمايد بر نمازهاى نافله و بعضى از ادعيه و آدابى كه در اين ماه‏مبارك سنت‏شده، مستحق مغفرت الهى و خلاص از عذاب اخروى مى‏گردد.

پس اگر اين شخص، از طايفه عوام باشد صفاى نفسى از براى او حاصل مى‏شود كه‏باعث استجابت دعاهاى او گردد.

و اگر از علما و اهل معرفت‏باشد، لشكر شيطان از حوالى قلب او كوچ مى‏كند و ازبراى او بعضى از اسرار ملكوتيه روشن و منكشف مى‏گردد، و به خصوص در شب قدر،زيرا كه آن شبى است كه در آن، اسرار منكشف مى‏شود.و از مبدا فياض، انوار بر دلهاى‏پاك افاضه مى‏شود.و مناط عمده در رسيدن به اين موهبت عظمى، كم‏خوردن است، به‏نحوى كه: الم گرسنگى را در آن وقت احساس كند.

 

 


موضوعات مرتبط: در باب رمضان، ،
[ پنج شنبه 12 تير 1393 ] [ 12:27 ] [ یاران ذوالبر ]

دو ـ تقویت صبر و پایداری 

قرآن کریم با این بیان آسمانی، مؤمنان را به صبر و پایداری سفارش می کند: «یا اَیُّهَا الَّذَینَ امَنُوا اِسْتَعینُوا بِالْصَّبْرِ وَ الصَّلاة» (بقره:۱۵۳) مراد از صبر در این آیه شریفه، روزه است. به این ترتیب، فلسفه روزه، تقویت صبر و شکیبایی روحی آدمی است. یکی از عوامل شکست آدمی در برابر دشواری های زندگی، اضطراب ها، نگرانی ها و دلهره هاست. در برابر این گونه عوامل که ناراحتی روحی و درونی در پی دارد، مقاومت روحی زیادی لازم است و این مقاومت تنها در پرتو نماز و روزه به دست خواهد آمد.

یکی از راه های دست یابی به صبر و پایداری در مشکلات زندگی، روزه است.

برگفته از سایت آوینی


موضوعات مرتبط: در باب رمضان، ،
برچسب‌ها: تاثیرات فردی و اجتماعی روزه,
[ پنج شنبه 12 تير 1393 ] [ 12:14 ] [ یاران ذوالبر ]

استفاده از قرص‌ها و اسپری‌های خوشبو كننده علاوه بر بیماری‌های ریه، به مرور زمان باعث فرسودگی دندان‌ها خواهند شد.

فکر می کنم تاثیر نامطلوبی که بوی بد دهان در شخصیت یک فرد می گذارد با هیچ چیز قابل مقایسه نباشد. خاطره بدی که شاید ماهها در ذهنتان بماند.

در یک دید کلی بوی بد دهان حتما یک علتی دارد و اینطور نیست که بگوئیم دهان فلانی بد بو است و نمی شود کاری کرد.
روزه داران در این ایام دچار بوی بد دهان می شوند اما نمی دانند علت آن چیست و چگونه می توان با آن کنار آمد.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، شایع‌ترین علت بوی بد دهان است.
رژیم غذایی و یا نخوردن چند وعده غذایی باعث ایجاد بوی ناخوشایند دهان می‌شود. همچنین کاهش جریان بزاق و خشکی دهان نقش مهمی در بوی بد دهان دارد.

بوی بد دهان حتما نشانه وجود مشكلی در دهان یا لثه یا دندان‌های شماست. یا به دلیل عفونت‌های تنفسی یا اختلالات گوارشی است. بنابراین راه حل اصلی ، رفع عامل بوی بد دهان است، نه فقط پوشاندن آن به صورت موقت با مواد طعم‌دهنده و خوشبوكننده.

عوامل متعددی در ادامه حیات باکتری ها و در نتیجه بوی بد دهان دخیل هستند که از مهم ترین آنها می توان به مسواک نزدن یا شیوه اشتباه مسواک زدن، زبان آلوده، سوراخ های درون دهان، بیماری های لثه ناشی از استفاده از پلاک ارتودنسی، دندان مصنوعی و غیره اشاره کرد.

استفاده از سیگار باعث بوی نامطبوعی در دهان می‌شود که تا مدت زیادی باقی می‌ماند.

اختلالات گوارشی مانند اختلال مری و معده در افرادی كه مرتبا ترش می‌كنند و یا عفونت‌ها و آب‌های ریوی، التهاب حفره بینی، سینوزیت (التهاب سینوس‌ها)، التهاب مخاط بینی و التهاب ناحیه گلو مانند گلودردهای چركی نیز سبب بوی بد دهان می‌شود. بیماری‌های لثه هم از شایع‌ترین علل بوی بد دهان هستند.

همین گرسنگی و گرسنه روزه گرفتن می‌تواند دلیلی برای ایجاد بوی بد دهان باشد. به همین دلیل سعی كنید حتما برای صرف سحری از خواب بیدار شوید.

اگر شما دندانی پوسیده در دهانتان داشته باشید، میكروب‌ها در این محل تجمع پیدا می‌كنند. در عین حال باقیمانده موادغذایی نیز ممكن است در این حفره پوسیده جمع شوند. بنابراین تخمیر قندها در محل پوسیدگی یا لابه‌لای دندان‌ها، سبب بوی بد دهان می‌شود. بهترین روش رفع این مشكل این است كه پیش از ماه رمضان یا پس از افطار،‌ به كلینیك دندانپزشكی مراجعه كنید و هرچه زودتر پوسیدگی دندان‌هایتان را ترمیم كنید.

با استفاده از رژیم غذایی مناسب و نوشیدن آب کافی می‌توان بوی بد دهان را کاهش داد.

پس از خوردن سحری، لازم است حتماً مسواک بزنیم. سپس با نخ دندان فضاهای خالی میان دندان ها را که ممکن است باقی مانده غذا درون آن جا بگیرد، پاک کنید. زبان را نیز باید با مسواک تمیز کنید. از دهان شوی آنتی باکتریال استفاده کنید و بالاخره این که هنگام سحری دو تا سه لیوان آب را، حتماً بنوشید. شما حتی می توانید یک دهان شوی همراه داشته باشید و در طول ساعات روزه داری به شکلی که آب از گلو پائین نرود، آن را غرغره کنید.

نكته دیگری كه برای پیشگیری از بوی بد دهان در طول روزه‌داری باید به خاطر داشته باشید، نوع موادغذایی است كه در افطار یا سحر مصرف می‌كنید. سیر، پیاز و ادویه می‌تواند باعث بوی بد دهان شما شود. این مواد گوگرد دار پس از هضم و جذب ممكن است از طریق ریه‌های شما دفع و باعث بوی بد نفس شما شوند.

بهتر است، افراد از میوه‌های تازه و سبزیجات استفاده کنند و در حد امکان از سیگار کشیدن، نوشیدن نوشابه‌های بو دار، خوردن غذاهایی با ادویه زیاد، غذاهای گوشتی، غذاهای معطر شده، پیاز و سیر، افراط در مصرف مواد چربی دار به خصوص کره و روغن‌های مختلف اجتناب كنند. به علاوه نوشیدن آب زیاد در کاهش بوی بد دهان تأثیر بسزایی دارد.

مجله پزشکی مادر


موضوعات مرتبط: در باب رمضان، ،
[ سه شنبه 10 تير 1393 ] [ 18:28 ] [ یاران ذوالبر ]

یک ـ تقویت تقوا

نخستین فلسفه روزه، ایجاد و تقویت روحیه پرهیزکاری است. در نگرش اسلامی، تقوا اهمیت ویژه ای دارد تا آنجا که ملاک پذیرفته شدن عبادت ها و اعمال حسنه ما در پیشگاه خداوند، معرفی شده است: «اِنَّما یَتَقَبَّلُ اللّه ُ من المتّقین». (مائده: ۲۷)

روزه، یکی از اسباب تقویت کننده تقواست. خداوند در قرآن کریم می فرماید: «روزه بر شما مقرر گردید تا به تقوا دست یابید». (بقره: ۱۸۳) در واقع راز اینکه تقوا در پرتو روزه تقویت می شود، آن است که روزه، روحیه خداگرایی و گرایش به مسائل عرفانی و معنوی را در انسان افزایش می دهد.

آیا می دانید: بهترین اعمال در ماه رمضان چیست؟ بهترین اعمال در این ماه، پرهیز از معاصی پروردگار است.

 

برگفته از سایت آوینی


موضوعات مرتبط: در باب رمضان، ،
برچسب‌ها: تاثیرات فردی و اجتماعی روزه,
[ سه شنبه 10 تير 1393 ] [ 15:41 ] [ یاران ذوالبر ]
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Salehon.ir :.
درباره وبلاگ

عمریست که از حضور او جا ماندیم در غربت سرد خویش تنها ماندیم او منتظرست که ما برگردیم ماییم که در غیبت کبری ماندیم. اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه والمستشهدین بین یدیه.
آرشيو مطالب
خرداد 1394
ارديبهشت 1394 فروردين 1394 آبان 1393 مهر 1393 شهريور 1393 مرداد 1393 تير 1393 خرداد 1393 ارديبهشت 1393 فروردين 1393 اسفند 1392 بهمن 1392 دی 1392 آبان 1392 مهر 1392 شهريور 1392 مرداد 1392 تير 1392 خرداد 1392 ارديبهشت 1392 فروردين 1392 اسفند 1391 بهمن 1391 دی 1391 آذر 1391 آبان 1391 مهر 1391 شهريور 1391 مرداد 1391 تير 1391 خرداد 1391 ارديبهشت 1391 فروردين 1391 اسفند 1390 بهمن 1390 دی 1390
حمایت می کنیم

جهت دریافت برنامه های رادیو افسران کلیک کنید

امکانات وب

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 173
بازدید دیروز : 220
بازدید هفته : 736
بازدید ماه : 2044
بازدید کل : 54755
تعداد مطالب : 386
تعداد نظرات : 317
تعداد آنلاین : 1

Alternative content